ea_header04.jpg

Sprinters op trainingskamp in Portugal

Michael Anpong, Jonathan Mutebwa (Jona), Jonathan Zammit (J-Zee) en Samantha van Horssen zijn samen met trainer Erwin Mortier op maandag 18 april vertrokken naar het Portugese Vilamoura voor een 2-weekse trainingstage. Hieronder vind je het verslag van de eerste week.

 

 

2 vragen stonden centraal gedurende de eerste week van de trainingstage: Gaat het regenen? Antwoord: Ja, meestal halverwege de training. Hoeveel broden en blikjes sardientjespaté gaan Michael, Jona en J-Zee vandaag opeten? Antwoord: Onvoorstelbaar veel. Dit laatste heeft vooral te maken met de trainingen die afgewerkt worden. Door de rust, focus en strakke voedingsregime ligt de kwaliteit van de training hoger dan in Eindhoven en dit zorgt voor verassende resultaten.

De dag begint met een uitgebreid ontbijt om 8.00 uur. Daarna wordt absolute rust gehouden totdat de training om 11.00 uur start. Er wordt 1 of 2 maal per dag getraind. Als er twee maal getraind wordt, ligt iedereen ’s middags twee uur op bed na een flinke warme maaltijd achter de kiezen te hebben. Er wordt tussen de 2,5 en 4 uur per dag getraind. Trainingen worden met de high-speed camera opgenomen zodat technische veranderingen direct aangegeven en doorgevoerd kunnen worden. De digi-boys kunnen het natuurlijk niet laten om hiervan foto’s via Facebook met de rest van de wereld te delen.

 

De status na de eerste trainingsweek: Michael vliegt over de baan. Samantha benaderde op schoenen al haar 200m record. J-Zee’s heupen komen steeds hoger en daarmee ook zijn snelheid. Jona heeft voor het eerst sinds zijn blessure in februari weer gesprint en dit gaat verbazingwekkend goed. Vandaag (=zondag) staat er een rustdag geprogrammeerd en genieten we van een heerlijk zonnetje op het strand zodat de batterij voor komende week weer helemaal opgeladen is!

Share

Sponsoren