ea_header04.jpg

Sprinters op trainingskamp in Portugal (deel2)

Michael Anpong, Jonathan Mutebwa (Jona), Jonathan Zammit (J-Zee) en Samantha van Horssen zijn samen met trainer Erwin Mortier op maandag 18 april afgereisd naar het Portugese Vilamoura voor een 2-weekse trainingstage. Hieronder vind je het verslag van de tweede week.

 

Toen we maandagochtend de gordijnen open deden zagen we eindelijk datgene waar we een week op wachtte; een strakblauwe hemel met een stralende zon. Dit betekende dat we voor het eerst onze spikes konden aantrekken en vanuit startblokken volle bak konden sprinten. Voor een sprinter betekent dit genieten in optima forma. ’s Avonds stond er flink wat sprongwerk op het programma. Op dinsdag hebben we veel aandacht besteed aan alle verschillende bewegingsketens en hebben we bochten gelopen. In het geval van Michael en Samantha leek het alsof ze door de bocht vlogen. Op donderdag stond er in de ochtend 110 meter sprint op het programma en ’s avonds een krachttraining met een lactisch loopprogramma. We kwamen er achter dat J-Zee amper verzuurt en als een soort Duracel konijn maar door blijft gaan. Op vrijdag hebben we een extensieve training gedaan met veel verschillende bewegingsvormen. Samantha was intussen alweer naar Nederland gereisd dus er kon ook eindelijk écht gevoetbald worden. Op zaterdagochtend zijn er tijdens een pittige krachttraining 2 records bij het voorslaan gesneuveld; voor Jona en J-Zee. Beide hebben ’s avonds nog een pittige heuveltraining en sprongtraining gedaan.

We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp ondanks dat het weer soms niet optimaal was. Michael is een stuk fitter geworden en beweegt makkelijk. De sprinttechniek van Samantha en J-Zee is flink verbeterd en daarbij ook hun snelheid. Tot slotte is Jona na zijn zware blessure in februari nu weer in staat om alle trainingsvormen goed uit te voeren en is hij intussen zo sterk als een beer geworden.

Share

Sponsoren