ea_header04.jpg

Openingswedstrijd Tilburg

Afgelopen zaterdag 29 maart ging er een kleine afvaardiging van de EA jeugd naar Tilburg om het zomerseizoen op de baan te openen. En met succes, de wintertrainingen wierpen hun vruchten af en er werden een aantal hele mooie prestaties geleverd!

Bij de pupillen waren er 5 deelnemers van EA, die elk 4 onderdelen moesten afwerken. Raf en Boris werden 1e en 2e bij de jongens B pupillen, Wout werd 2e bij de jongens C pupillen en zowel Saar als Max werden 3e bij de pupillen A met mooie prestaties!

Chiel was de enige junior D en deed mee aan de 300m en speerwerpen, waarbij hij een 5e plaats haalde met een hele mooie afstand van 24.14 meter!

Onze jongens C werden vertegenwoordigd door Joost en Olaf. Joost liep 20.58 op de 150m, stootte de kogel bijna naar 8 meter en sprong veelbelovend over de 4 meter ver (4.18m i.t.t. de uitslag!) en dat allemaal op zijn eerste wedstrijd. Ga zo door Joost! Olaf sprong ook over de 4 meter ver, gooide zijn speer net niet over de 20 meter en sloot zijn dag af met een prima tijd op de 600m; net boven de 2 minuten grens!

De meiden C waren met z’n vijven. Femke, Fay en Minke openden de dag met de 150m in respectievelijk 21.23, 21.48 en 22.54. Minke stootte voor de 2e keer over 7 meter bij kogel (en dat kan echt nog verder!) en toen was het tijd voor de 80m horden. Eefje, Femke en Fay lieten zien hoeveel ze inmiddels vooruit zijn gegaan op dit onderdeel met veelbelovende tijden: 13.93, 14.77 en 15.81! Marleen wierp de speer naar 14 meter precies en mocht daarna meteen door naar verspringen, waar ook Fay, Femke en Eefje al bezig waren. Daar sneuvelden nogal wat PR’s en het belooft nog veel voor de rest van het seizoen! De afsluiting van de dag werd door Minke en Marleen gedaan op de 600m, waarbij beide dames behoorlijk diep gingen. Petje af voor beiden!

Al met al een super leuk dag geweest met een prettig weertje! Attila bedankt voor de organisatie, ouders en familie bedankt voor jullie enthousiaste rol als supporter!

Hier vind je overigens alle uitslagen.

En hier vind je een fotoreportage (dank aan Thijs).

Twee trotse trainers

Share

Sponsoren