ea_header04.jpg

Clubkampioenschappen

Onder goede omstandigheden werden de jaarlijkse clubkampioenschappen afgewerkt, de foto's van ondergetekende staan hier

Zoals al in een eerder bericht is gemeld werden er enkele clubrecords gevestigd.

A-Pupil Jasper Cobussen had zijn wedstrijdplan al helemaal uitgedokterd: Mocht 1.50m lukken met hoogspringen, dan zou hij de lat op 1.51m laten leggen voor een clubrecord.

Dat lukte, maar vervolgens ging ook 1.53m en 1.55m van een leien dakje, hij verbeterde zijn eigen clubrcord dus nog twee keer! Helaas sloeg toen de vermoeidheid toe, hij had al zo'n 9-10 sprongen gedaan, en op bij 1.57m was het echt op.

Even later sprong hij 4.68m ver, wat een verbetering van het CR betekende van 6cm, in zijn laatste poging deed hij er nog 2cm bij; 4.70m is het nieuwe clubrecord verspringen bij de A-pupillen.

Met een gigantisch puntentotaal in de vijfkamp werd hij kampioen bij de A-pupillen. In de klassieke vierkamp, zonder de 1000m, heeft hij ook het clubrecord puntentotaal ruimschoots verbeterd.

Bij de categorie D-junioren deed Thomas Spiekhout weer van zich spreken. Nadat hij twee weken geleden het stokoude clubrecord op de 1000m met twee seconden verbeterd had, liep hij er nu weer een seconde vanaf. Hij is nu slechts 12 seconden verwijderd van de beste tijd allertijden in Nederland gelopen door een D-junior

  

Share

Sponsoren