ea_header04.jpg

ONK 2015 te Tilburg

Op Pinksterzaterdag 23 mei vonden bij AV Attila de Open NK voor gehandicapten plaats, tegelijk met de eerste dag van de NK meerkamp. De officiële opening werd verricht door sportwethouder Hans Kokke. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit dat Attila deze twee NK's tegelijk organiseert en daarmee meteen een brug slaat tussen gehandicapte sport en reguliere sport. De vele toeschouwers zagen een groot aantal binnenlandse en buitenlandse atleten met lichamelijke of geestelijke handicaps die door hun prestaties lieten zien dat zij hun beperkingen overwonnen hebben en volwaardige sport bedrijven. Het was soms verbluffend te zien wat de atleten kunnen. 

Eindhoven Atletiek was hierbij vertegenwoordigd door Gerard Smits en Kenny van Weeghel.

De ervaren Kenny van Weeghel stal de show bij de wheelers met medailles op drie afstanden. Goud op de 100 meter en 800 meter en zilver op de 200 meter, alle in de klasse Wheelers Mannen T54.

 

Gerard Smits (foto) verbrak het Nederlandse record bij zowel het kogelstoten (7,99) als het discuswerpen (17,82) in de klasse F41. Bij het discuswerpen was zijn afstand van die dag goed voor Goud gebaseerd op het percentage dat de atleet in de buurt van het wereldrecord zit in zijn of haar klasse.

Al met al dus een geslaagde dag voor de gehandicapte sporters van Eindhoven Atletiek met twee Nederlands Kampioenen en twee Nederlandse records.

 

Uitslagen: 

http://www.av-attila.nl/opennkgehandicapten/onk2015-uitslagen

 

Share

Sponsoren