ea_header04.jpg

Topweekend Kim, Jens en Sven

In het weekend van 19 en 20 december waren weer heel wat atleten van Eindhoven Atletiek actief op de weg, in het bos of op een indoorbaan.

 

Kim Dillen (VSen) stond op zaterdag 19 december aan de start bij de halve marathon in Dronten.  De atlete uit de trainingsgroep van Wilfred van Mill won de wedstrijd in 1:12.50, anderhalve minuut sneller dan haar persoonlijk record. Met deze prestatie voldoet Kim aan de kwalificatie-eis voor het EK van 2016.

En het is ook nog eens een nieuw clubrecord. Foto Kim: Losse Veter.

 

Op zondag 21 december waren twee C-junioren bij indoorwedstrijden aanwezig. Jens Peeters, trainend zowel bij de mila-groep van Ton van Hoessel  als bij de C-junioren, had zich bij de Try-Out Games in Apeldoorn ingeschreven voor de 800 m. Het was, na al wat crossen gelopen te hebben, zijn eerste indoorwedstrijd van het seizoen. Jens won zijn serie in 2.06,43 min. Met deze tijd verbetert Jens het clubrecord (2.09,06 min.), dat sinds 1999 op naam stond van Sander Halin en Joris de Man.

Sven Roosen opende op zondag ook zijn indoorseizoen, maar dan in Sittard. Bij deze wedstrijd voor CD-junioren won Sven de finale van de 60 m in 7,90 sec. (tijd serie: 7,87 sec.). Ook sprong Sven het verst: 5,67 m en was hij het snelst op de 60 meter horden met 9,02 sec. Dit is maar een fractie boven het clubrecord van Jonathan Mutebwa uit 2007 (8.98 sec). Kogel deed Sven er ook nog even bij (9,72 m). Op bijgaande archieffoto v.l.n.r. Jens, Thijs van Niekerk (trainer bij de C-junioren) en Sven.

Share

Sponsoren