ea_header04.jpg

Veel medailles atleten Eindhoven Atletiek bij NK cross

Bij het NK Cross, dat op 12 en 13 maart in Oldenzaal werd georganiseerd, stonden meerdere malen atleten van Eindhoven Atletiek op het erepodium.
De grootste verrassing was de knappe tweede plaats van Tim Verbaandert bij de jongens junioren B (zie foto).

 

Eerstejaars Tim zat na 6900 meter slechts 1 tel achter de winnaar Robin van Riel van Attila (ook eerstejaars) en finishte in dezelfde tijd als de nummer 3 Benjamin Schurink van Cifla (ook al een eerstejaars).

 

 

Ook de masters van Eindhoven Atletiek waren succesvol. Allen liepen een afstand van 7800 m. Arie van Houwelingen werd eerste bij de M55. Bij de M50 een tweede plaats voor Peter Mijsberg. Ad Peeters werd hier achtste.
Bij de M45 een heel ruime overwinning voor Peter van der Velden die zijn titel van vorig jaar daarmee prolongeerde, Ton Verbaandert werd hier vierde.
Bij de vrouwen werd Laura Huijbregts derde bij de V35, Gwynny Hamilton tweede bij de V40, Nicole Loeve derde bij de V50 en Anne Rindt derde bij de V55.


De mannen masters werden tweede in het ploegenklassement, de vrouwen masters eerste.


Bij de mannen korte cross (2500m) een achtste plaats voor Teun Duisters.


De deze winter vrijwel alles winnende Yara Schoenmakers kon helaas niet starten bij de meisjes junioren D vanwege een blessure. Dankzij haar sterke winter werd ze wel winnares in het crosscircuit over de 5 nationale crossen.


Voor alle uitslagen van het NK cross: www.uitslagen.nl

Share

Sponsoren