ea_header04.jpg

Damesteam handhaaft zich

Een miniteam van 5 atleten, waarvan er een eigenlijk in haar bed hoorde te liggen, trad in Sittard aan voor de beslissende de ronde in de competitie. Door allerlei omstandigheden was de tweede ronde, in Drunen, tamelijk mislukt zodat degradatie opeens tot de mogelijkheden behoorde.

 

Nu zijn vijf atletes voor een competitieteam voor zo'n belangrijke wedstrijd op zijn zachts gezegd een beetje weinig, maar ja, door een heel scala van oorzaken waren er niet meer ?

Degene die er waren kwamen echter super gemotiveerd de baan in Sitard op onder lediging van onze nieuwe ploegleidster Anne.

 

Maaike begon, ondanks een flinke griep, met het hoogste dagtotaal aan punten bij elkaar te gooien en stootte, vooral tot eigen verbazing, de kogel ook nog over de 9 meter. Dat Kim vroeger goed kon speerwerpen kon ik me nog wel herinneren. Maar dat een pure loopster dat voor de club wil doen en dan ook nog meer dan 30 meter gooit is geweldig. Gelukkig had ze bij de 1500m hier geen last van en werd derde in een prima race

 

Nathalie, een van onze jongste masters, is eigenlijk een 100 % loopster maar begint zich steeds meer te ontwikkelen als een allround atlete. Dit keer met prima prestaties op hoogspringen en 400 m. Vroeger hadden we Ine als joker bij de competitieploeg maar Nathalie kan er ook wat van.

Zanna, eigenlijk ook een beetje geblesseerd, knokte op de 100m en het verspringen een hoop punten bij elkaar net als Sanne, met een prima hordenrace en een mooie 200m. De samenstelling van het team voor de Zweedse estafette was niet meer zo moeilijk met nog 4 min of meer fitte dames.

 

Door de inzet van dit team werd niet alleen de klasse behouden maar steeg Eindhoven Atletiek zelf nog enige plaatsen in het klassement.

Share

Sponsoren