Ereplaatsen bij NK Cross

Afgelopen weekend werd het crossseizoen afgesloten met het Nederlands kampioenschap in het Amsterdamse Bos. Het parcours was zwaar met de bekende ‘Ajaxheuvel’, die elke ronde van meerdere kanten beklommen moest worden, en vooral veel modder: een echte cross dus!

Op zaterdag stonden de Masters aan de start, waar Peter van der Velden een hoofdrol speelde. Hij liep een erg sterke wedstrijd over een afstand van 8000 meter waar hij op overtuigende wijze zijn directe tegenstanders uit de eerdere nationale crosscircuitwedstrijden van zich af wist te schudden en pakte een hele mooie gouden plan in categorie 45+.

Peter (nr 4578) sleurt aan kop van de groep. Foto: Jan Janssen

Op zondag was het de beurt aan de junioren en de senioren. Ook bij de junioren hield de familie van der Velden de eer hoog. Merlijn liep bij de jongens C naar een prima 20e plaats. Daan had bij jongens A een goede start en zat voorin, maar het zware parcours liet niet met zich sollen en hij moest tekenen voor een 30e plek.

Bij de senioren stond er een team van Eindhoven Atletiek aan de start met snode plannen. Ben Vriends, Michael Beuwer, Oscar Mulder, Ben Souwen en Pepijn van de Westerlo reisden af naar Amsterdam om te gaan voor een medaille in het verenigingsklassement. Ondanks wat blessureleed bij een aantal van hen stond iedereen gretig aan de start. Ben pakte een prima 15e plaats, terwijl Michael en Oscar met een 33e en 34e plek de derde plaats in het verenigingsklassement veiligstelden. Een mooie bronzen plak voor het team!

Ben Vriends passeert een eerder gestruikelde tegenstander. Foto: Max Kooijmans
Michael Beuwer, Ben Souwen en Oscar Mulder tijdens één van de vele beklimmingen. Foto: Max Kooijmans
Vrolijke gezichten op het podium (vlnr Michael, Oscar, Ben V., Pepijn, Ben S.). Foto: Odile Verzantvoort

Verderop in Den Haag liep Niek van Son de CPC loop als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Hier finishte hij als 10e NL’er in met een flinke verbetering van zijn PR in 1.10:40!